Sihr odgađanja ženidbe (udaje)

Kako nastaje sihr odgađanja ženidbe?

Pokvaren i zavidan čovjek ode kod odvratnog sihirbaza i traži od njega da napravi sihr kćeri neke osobe kako se ona ne bi udala. Sihirbaz zatraži njezino ime, ime njene majke i neku ličnu stvar, te zaduži jednog ili više džina ovim sihrom. Džin od tada neprestano prati djevojku dok ne nade pogodan trenutak da uđe u nju. Prilika mu se pruža u jednom od četiri već spomenuta stanja:

1. veliki strah,

2. jaka srdžba,

3. velika opuštenost (nemar) u vjeri,

4. odavanje strastima.

Džin ima dvije mogućnosti:

- da uđe u djevojku i učini da ona osjeti tegobu prilikom svake bračne ponude zbog čega je ona odbija.

- da ne bude u stanju ući u nju pa joj pravi spletke izvana. Tako muškarcu prikaže da je ona ružna i ubacuje mu razne loše misli. To isto radi i sa djevojkom. Tako će svaki mladić koji ponudi brak ovakvoj djevojci odustati, iako u početku pristane. Nakon nekoliko dana preispita se, a to preispitivanje pod šejtanskim je uticajem. U teškim slučajevima ovakvog sihra naći ćemo da muškarac, samo što prekorači kućni prag opsihrene djevojke, osjeti jaku tegobu i život mu se učini tako crnim da se više ne vrati da je traži. U tom periodu džin povremeno izaziva jake glavobolje kod djevojke.

Simptomi ovog sihra

- povremena glavobolja koja ne prestaje sa uzimanjem medicinskog lijeka,

- jaka tegoba u predjelu prsa, naročito poslije ikindije pa do kasno u noć,

- viđenje zaručnika u ružnom liku,

- često razmišljanje (psihička odsutnost),

- nemiran san,

- u nekim slučajevima se javlja stalan bol u želucu,

- bol u krstima.

Praktični primjer liječenja sihra odgađanja ženidbe

Danas sam imao neobično i ružno iskustvo prilikom rukje. Jedan dobar brat bori se protiv sihra već nekoliko mjeseci i ima jake reakcije (nasrće i hoće udarit učača rukje) a sve to prate strašne grimase lica i strašni glasovi prijetnje. Naime danas je doveo i svoju sestru koja je već 15 god. na biro-u i nikako da pronađe posao u svojoj struci iako je završila Ekonomski fakultet. Svaki pokušaj dobijanja posla bio je bezuspješan i svaki poslodavac u startu je odustajao od njenog zaposlenja. Nakon kraćeg razgovora počeli smo sa učenjem rukje. Obavijestio sam je da se ne obazire na brata jer će čuti raznih zvukova i da ostane pribrana i koncentrisana. Počeo sam učiti ezan a na njenom licu počele su reakcije (nekontrolisan rad očnih kapaka i suze koje teku iz sredine oka). Brat je već počeo da proizvodi zvukove, da udara po tijelu, da zamahuje prema učaču, da pokazuje crte lica (prijetnja), da se udara rukama po tijelu itd. Morao sam njega kontrolisati i spustiti da legne na pod jer je već kapao znoj sa mog čela i osjetio se umor u mom glasu. Spustio sam ga i pritisnuo koljenom na predio grudnog koša i tako se malo smirio. Ustao sam i približio se sestri učeći ajet iz sure Jasin gdje Allah govori:" Danas ćemo im usta zapečatiti, njihove ruke će Nam govoriti, a noge njihove će o onom što su radili svjedočiti". Zatim sam kazao da ukoliko je ovoj sestri napravljen sihr da ne može pronaći posao da je gurnu nazad i sestra je pala nazad na kauč. Otvorila je svoje oči i neproporcionalno kolutala očima. Počeo sam ih podsjećati na Allaha, na razlog stvaranja, na Sudnji dan, na Džehennem, na Džennet i na polaganje računa a u tom trenutku je brat skočio i svom snagom počeo udarati od pod i galamiti, plakati i prijetiti. Došao je na "sve četiri" do mojih nogu i prislonio glavu na moja koljena a sestru je "mazio" po podkoljenicama. Nakon nekoliko minuta dozvao sam da se probude, da odmore i da i ja odmorim. Džini u bratu su stali u zaštitu džina u sestri tako da sam pomislio da su u kakvom srodstvu ili da dosta znače jedni drugima. Nedugo poslije toga došli su opet ali sada sa potpuno drugim scenarijom. Oboje su stajali mirno dok sam učio rukju. Kad smo završili bilo mi je jako drago a i oni su osjećali olakšanje. Kazali su mi:" Sjećaš li se da smo ti spominjali komšinicu na koju smo sumnjali? Umrla je neki dan. Jel´ moguće da nam je ona "napravila"? Odgovorio sam:" Allah najbolje zna, vrlo je moguće jer evo ne pokazujete nikakve reakcije. Inače mnogi džinni nisu dobrovoljno u službi sihirbazu nego su tu silom. Čim prestane važiti ugovor npr. zbog smrti sihirbaza prestane i služba". Rastali smo se sa osmijehom. Neka je vječna hvala Allahu, dž., š., na svim blagodatima.

Ajdin Mušić